vint-i-un

Coses indispensables que ha de tenir el pis que ens comprem:
  • Llum natural directa. M'agraden molt els pisos lluminosos, com el que tinc ara, però m'agradaria que, a diferència del que tinc ara, els rajos del sol hi toquessin directament perquè a l'hivern no hi faci tant fred.
  • Ascensor!!!, o bé que tingui una altura màxima de dos pisos. Ara mateix visc en un segon... que és un quart (!!!!!!) real, i sense ascensor... Una cosa és pujar la compra; l'altra, haver de carregar cotxets i criatures dels amics (i els nostres, quan vinguin) amunt i avall...
  • Tres habitacions, com a mínim. No estic d'acord a comprar-me un pis petit ara per comprar-ne un de més gran quan ampliem la família.
  • Ha de tenir balcó o terrassa, per a poder-hi estar les nits d'estiu i tenir-hi els meus geranis, l'aloe i alguna tomaquera.
  • Un menjador més gran que el que tenim ara... Si convidem més de 2 persones, hem de fer molt d'enrenou redistribuint tots els mobles.
  • A la cuina: dues piques (sóc incapaç de funcionar bé només amb una...), focs de gas (ni induccions ni vitros, si us plau!) i un marbre amb prou espai per a la cafetera, la torradora, el microones, la planxa elèctrica i l'escorreplats, i que no me n'hagi d'anar a cuinar al menjador, és clar!.
  • Bidet: és d'aquelles coses que quan les tens, fan nosa; quan no les tens, les trobes a faltar. Així que prefereixo tenir-la! :D

Coses que m'agradaria que tingués els pis que ens comprem:
  • Dos lavabos, o un lavabo complet i un petit de cortesia.
  • Banyera en comptes de plat de dutxa. Els plats de dutxa m'agraden més que les banyeres per la comoditat diària, però també penso que m'agradaria prendre un bany molt de tant en tant (sé que és una despesa d'aigua terrible, però un cop a l'any...).
  • Una galeria al costat de la cuina o que la cuina sigui prou gran per tenir-hi un bon armari de rebost.

Em van recomanar que quan comencés a mirar pisos per comprar fes una llista així. Què és indispensable per a vosaltres? De què prescindiríeu? De què heu prescindit, si ja us heu comprat un pis?

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Ei, això era un post per l'Habitacioneta! Però clarament, a més. De pensaments breus, res, que és molt important tot això.

Jo sóc molt bàsic en això, no demano ni molt menys tant com tu. Espai a dojo, del que faré servir un percentatge molt petit, això segur. Tu demanes molt, eh, que ho sàpigues. Et deuen pagar fantàsticament bé a la nova feina!!

Núr ha dit...

No, XeXu, no és que cobri molt. És només que fa temps algú em va dir que comprar-se un pis és molt més seriós que llogar-ne un: si el de lloguer no t'agrada, et pots plantejar canviar-lo més fàcilment que un pis que has comprat. Amb un pis de lloguer, a més, normalment som més transigents (especialment aquells que, com jo, esperen poder comprar un pis algun dia!), però no podem traslladar aquesta transigència a l'hora de comprar-ne un. Si transigeixo en alguna de les coses indispensables, em passaré la vida dient "Hauria d'haver esperat a trobar un altre pis que ho tingués, encara que fos una mica més car"...

:)