quatre

Metro la Sagrera, intercanvi entre la L5 i les L9 i L10.

Missatge de megafonia: "Els ascensors que fan el recorregut fins a peu d'andana són per a persones amb mobilitat reduïda. A fi de no saturar-los feu servir les escales mecàniques o els ascensors de gran capacitat."

Els experts ni ningú no ho saben, però la mobilitat neuronal reduïda és una malaltia molt estesa a la nostra societat. És fàcil de reconèixer perquè provoca en aquells que la pateixen efectes com ara l'incivisme, la falta de respecte envers objectes i coses, i uns collons de toro rodons, grans i pesants.

Així doncs, és ben normal que hi hagi cues llarguíssimes davant dels ascensors destinats a persones amb mobilitat reduïda. No entenc com la gent del TMB no ha estat més previsora i ha pensat en aquesta pobra gent.


Nota 1: Les línies L9 i L10 s'han fet molt profundes. A la Sagrera el desnivell el cobreixen cinc trams d'escales mecàniques. També hi ha dos ascensors. A banda d'això, aquestes dues línies presenten una diferència respecte de les altres: les dues andanes, una per a cada sentit, estan una sobre l'altra, no de costat. En algunes estacions, en comptes d'escales mecàniques, s'han habilitat uns muntacàrregues enormes que es troben a mig camí entre una andana i l'altra. A més, igualment hi ha ascensors, més petits, que paren a peu d'andana.

Nota 2: El fet que hi hagi notes llargues a peu d'article no vol dir que el pensament no sigui breu. Si teniu cap queixa, no la dirigiu a l'administradora. En aquest cas podeu passar per la Sagrera i dir-los alguna cosa als que esperen els ascensors...

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram, hauré de passar per la Sagrera que fa temps que no hi vaig, allò deu ser un festival perquè també hi ha L1 i L5, no? És una gran metròpoli subterrània! Ja m'hi deixaré caure per esperar algun ascensor.

Sergi ha dit...

Ostres, ara he anat a mirar el mapa perquè estava pensant que hi havia 5 línies a Sagrera, però no sé com he llegit el post que on has posat L5 jo hi he vist ves a saber què... perdó, són 4, només hi faltava la L1

rits ha dit...

felicitats pel nou blog!!!!
i si, dec tenir mobilitat neuronal reduïda. Fa un parell de setmanes vaig fer el transbordament,.... i vaig anar directe a l'ascensor!!!!! xò és que és el primer que veus, i com que vas mig perdut, doncs et poses allà on veus gent i les indicacions fàcils!!! quan ja estiguem acostumats a les noves línies (que ja era hora) ja no hi haurà embussos neuronals!!!

Núr ha dit...

Síps, XeXu, són quatre! Tot i que des que han obert la L9 i la L10 jo gairebé no vaig servir la L1. Comoditat i aquestes coses. A més, el fet que per fer el transbord de la vermella a les línies noves hagis de creuar l'andana de la L5... Fa una mandra...

Rits, això espero! És una llàstima veure una estació on baixen 10 persones com a màxim, de moment, i que entre 10 persones, en comptes d'agafar un ascensor gran, en què cabríem tots, n'hi ha dos que van a un dels ascensors per a persones amb mobilitat reduïda, una altra que va sola al segon ascensor per a persones amb mobilitat reduïda, i els altres et anem directament als muntcàrregues grans... Realment cal fer servir 3 ascensors quan cabríem tots en un de sol????